SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203049/015 | 7622 Pécs, Batthyány u. 1-3.

Intézmény logo

Baranya Vármegyei SzC Pollack Mihály Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Tisztelt Látogató!

Tisztelettel és szeretettel köszöntök minden látogatót a Baranya Vármegyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégium honlapján!

Mit tud iskolánk adni az itt tanuló diákoknak? A technikumban három tagozaton - építőipar, földmérő és vegyipar ágazatokon– folyik érettségit, technikusi oklevelet adó képzés. Mind a közvetlen munkavégzéshez, mind a főiskolai, egyetemi továbbtanuláshoz kellő alapot biztosítunk.

Szakképző osztályainkban az építőipari alapszakmákban van lehetősége a szakmai ismeretek megszerzésére azoknak, akik kétkezi tevékenység eredményeként szeretnének alkotni, és ezt az utat választják, egy jó szakmát akarnak szerezni.
A kollégiumunk otthont ad a távolabbról érkező tanulóknak.

Milyen iskola a Pollack? A jó iskolát erős, jó hangulatú közösségek, örömmel dolgozó, a szükséges ismereteket átadni tudó, a tanulóink biztos haladása iránt felelősséget érző tanárok, a gondolkodni tudó és akaró, a világra és a szakmára nyitott, a feladatait egyre nagyobb sikerrel megoldó diákok jellemzik. Ilyenek vagyunk, de minden nap tenni akarunk azért, hogy a fejlődés, a hatékonyság töretlen legyen. Erre kötelez bennünket iskolánk múltja, a több ezer „pollackos” elvárása, a város és a régió, amelyhez ezer szállal kötődünk.

Minden oktatott szakmánk állandó fejlődésben van, a lépéstartás kötelező. Egyre égetőbb az igény a jó szakemberre. Ennek a feladatnak a megoldásához, a növekvő társadalmi szükséglet kielégítéséhez köt szövetséget tantestületünk a szülőkkel, a tanulókkal, a szakmai szervezetekkel.

Az iskola új vezetőjeként örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a több mint háromnegyed évszázada alapított intézmény hetedik igazgatójaként az első vagyok, aki már középiskolai tanulmányait is itt végezte. Felsőfokú tanulmányaim után ez lett az első munkahelyem és kötődésem a „Pollack”-hoz töretlen. Szaktanárként és kollégiumi nevelőként kezdtem, megismertem a pedagógiai munka minden állomását.

Azt remélem, szerzett tapasztalataim jó alapul szolgálnak az eredményes vezetői munkámhoz, és a kollégáim segítségével sikeres, boldog, szakmailag jól felkészült diákokat nevelhetünk.

Szaffenauer József
igazgató

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum


Baranya Vármegyei SzC Pollack Mihály Technikum és Kollégium

7622 Pécs, Batthyány u. 1-3.

Telefon: +36-72-513680

E-mail: titkarsag@pollack.hu, felnottkepzes@pollack.hu

OM azonosító: 203049/015


2024Baranya Vármegyei SzC Pollack Mihály Technikum és Kollégium