Kedves Diákok! Szeretettel köszöntjük Önöket iskolánkban. A...
    A 2018/2019-es tanévben 75 éves a Pollack!...
Elkészült a Pollack lipdub videó...

Virtuális domborzat a geodéziában (UT-2017-0016)

Virtuális domborzat a geodéziában

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogram 2017/2018. tanév elnevezésű pályázati kiírásra benyújtott Virtuális domborzat a geodéziában című pályázatunk (UT-2017-0016) 739 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A  kutatási programot iskolánk 12.B osztályba járó, földmérő ágazaton tanuló diákjai - Bőzsenyi Barnabás József, Iván Marcell Martin, Petre Dénes - valósítják meg Kelemen Gergő tanár úr vezetésével.

Hipotézis: A virtuális szemüveggel oktatott tananyag jobban rögzül a diákok fejében, mivel interaktív és több érzékszervvel érzékelik az információkat.

Cél: A kutatásban résztvevő diákokkal virtuális domborzati fő és mellék idomokat hoznak létre, amelyeket egy olyan osztálynak fognak előadni, amelyik ezt tanulja. Kettébontva a csapatot az egyiknek hagyományosan könyvből vagy interaktív táblával oktatják, a másiknak pedig virtuális szemüveggel. A számonkérések során az érdemjegyeket összehasonlítva kiderül, hogy a hipotézisünk bizonyítást nyert-e.

Technológiai kutatás

Mentor tanár segítségével a diákoknak magyar vagy idegen nyelvű szakmai internetes oldalakon a virtuális szemüveg lehetőségeit kell kutatnia. Tudomásunk szerint ez a technológia csak most kezd elterjedni, így mindenképp szükséges lehet ennek vizsgálatára.

Összegzés

A kutatás befejeződött és a hipotézisunk bizonyítást nyert. A beszerzett eszközöket használni szeretnék, a későbbi földmérő képzésben illetve rendezvényeken (beiskolázás, műszaki nap stb.)