2018. június 15-én ünnepélyes keretek közt került sor az Ács, Festő,...
2018. június 12-én a Földművelésügyi Minisztériumban átadták a...
Az Oktatási Hivatal idén is megtartotta tanévzáróját, ahol azokat a...
A hónap képe (május): Korlátos álmaim Készítette: Cselik László,...
A "POLLACK" a város egyik legrégebbi és mégis új...
A 2018/2019-es tanévben 75 éves lesz a Pollack! Szeretnénk méltó...
Elkészült a Pollack lipdub videó!         Hogy...
1411
1410
1409
1346
1404
1332
1279

Virtuális domborzat a geodáziában (UT-2017-0016)

Virtuális domborzat a geodéziában

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogram 2017/2018. tanév elnevezésű pályázati kiírásra benyújtott Virtuális domborzat a geodéziában című pályázatunk (UT-2017-0016) 739 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A  kutatási programot iskolánk 12.B osztályba járó, földmérő ágazaton tanuló diákjai - Bőzsenyi Barnabás József, Iván Marcell Martin, Petre Dénes - valósítják meg Kelemen Gergő tanár úr vezetésével.

Hipotézis: A virtuális szemüveggel oktatott tananyag jobban rögzül a diákok fejében, mivel interaktív és több érzékszervvel érzékelik az információkat.

Cél: A kutatásban résztvevő diákokkal virtuális domborzati fő és mellék idomokat hoznak létre, amelyeket egy olyan osztálynak fognak előadni, amelyik ezt tanulja. Kettébontva a csapatot az egyiknek hagyományosan könyvből vagy interaktív táblával oktatják, a másiknak pedig virtuális szemüveggel. A számonkérések során az érdemjegyeket összehasonlítva kiderül, hogy a hipotézisünk bizonyítást nyert-e.

Technológiai kutatás

Mentor tanár segítségével a diákoknak magyar vagy idegen nyelvű szakmai internetes oldalakon a virtuális szemüveg lehetőségeit kell kutatnia. Tudomásunk szerint ez a technológia csak most kezd elterjedni, így mindenképp szükséges lehet ennek vizsgálatára.

Összegzés

A kutatás elvégzése után, az eredmények ismeretében, a tanulók javaslatot tehetnek arra, hogy a választott technológia helyett van-e más módszer. Továbbá javaslatokat tehetnek a feldolgozásban szerzett tapasztalataikkal arra, hogy a mérés során milyen egyszerűbb, praktikusabb lépésekkel lehetne helyettesíteni a nehezebben megoldott problémákat. A csapatmunkában dolgozott tanulók kiismerik egymás erősségeit, gyengeségeit, így adott esetben, ha meg kell oldani egy térképezési problémát, tudni fogják, hogy melyik társukhoz fordulhatnak bizalommal.

Keress minket itt is!

Csatlakozz a közösséghet!

Az ikonokra kattintva elérsz minket közösségi oldalainkon is.

Kapcsolat

Cím: 7622 Pécs, Batthyány utca 1-3.

Telefon: 72/513-680
Fax: 72/513-681
E-mail: titkarsag@pollack.hu

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.