Kedves Diákok! Szeretettel köszöntjük Önöket iskolánkban. A...
    A 2018/2019-es tanévben 75 éves a Pollack!...
Elkészült a Pollack lipdub videó...

Minőség és fenntarthatóság - Geopolimerek

Minőség és fenntarthatóság - Geopolimerek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogram 2016/2017. tanév elnevezésű pályázati kiírásra benyújtott Minőség és fenntarthatóság - Geopolimerek című pályázatunk (UT-2016-0011) 750 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A  kutatási programot iskolánk 10.C osztályba járó, vegyész ágazaton tanuló diákjai - Kovács Anna, Muzsek Kristóf és Varga Tibor - valósítják meg Szabó Kornélia tanárnő vezetésével.

Sikeresen befejeződött a „Minőség és fenntarthatóság-Geopolimerek” című októbertől júniusig tartó „Út a tudományhoz” Ösztöndíjprogram.

A pályázat során diákjaink térségünkből származó környezetterhelő anyagokból készítettek geopolimert. A diákok a projekt során maguk tapasztalhatták meg a kutatás felépítését, gondolhatták végig a mintavételtől az eredmény kiértékeléséig vezető folyamatot. Gondolkodásukat, rálátásukat formálta ez a szemlélet és elhivatottabbak lettek a természettudományos pálya folytatásához. A tudományos kutatást nemzetközi-és hazai szakirodalomra alapoztuk. A kiválasztott területek sokszínűsége miatt számos új módszerrel, szabvánnyal, műszerrel ismerkedhetnek meg tanulóink. A geopolimerek legfontosabb fizikai paramétereinek megmérése a Geochem Kft.-nél történtek. 

Fényképek

 

Legfontosabb elért eredményeinket a ppt fileban olvashatják.

Munkanapló word formátumban.

 

Keress minket itt is!

Csatlakozz a közösséghet!

Az ikonokra kattintva elérsz minket közösségi oldalainkon is.

Kapcsolat

Cím: 7622 Pécs, Batthyány utca 1-3.

Telefon: 72/513-680
Fax: 72/513-681
E-mail: titkarsag@pollack.hu

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.