A 2018/2019-es tanévben 75 éves a Pollack!...
Elkészült a Pollack lipdub videó...

WorldSkills 2019. - Kőműves és hidegburkoló

WorldSkills 2019. Kazany / Szakmai Világbajnokság Nemzeti Középdöntő kőműves szakmában

Pécs, 2019. február 11 - 15.

Az idén iskolánkban rendezték meg a WorldSkills Szakmai Világbajnokság Nemzeti Középdöntőjét kőműves szakmában. A szakképzés csúcsát jelentő, korábban a Szakmák Olimpiájaként ismert versenyek több mint hatvan éves múltra tekintenek vissza.

A következő WorldSkills versenyre 2019 augusztusában kerül sor az oroszországi Kazanyban. Az ÉVOSZ szervezésben lebonyolított középdöntőn iskolánkat Bencze Richárd és Petrovics Ferenc 11.E osztályos kőműves tanulók képviselték.

Az első három napon, a felkészülési program keretében, egyre nehezebb, díszes falszerkezeteket készítettek el a versenyzők. A ráhangolódás után, csütörtökön és pénteken került sor a középdöntőre. A versenyzőknek mindössze 9 óra alatt két összetett falszerkezetet kellett felfalazniuk, mm-pontosan. A zsűri tagjai a versenyzők által elkészített falszerkezetek vízszintes és függőleges méreteinek és falsíkjainak méretpontosságát, a hézagkialakításokat és a feladat esztétikus kivitelezést a nemzetközi versenyek értékelési szempontjai alapján pontozták.

Iskolánk tanulói minden évben jelen vannak ezen a nemes versenyen. Több tanulónk vett már részt a korábbi években a Szakmai Világ, illetve Európa Bajnokságokon. A feladat próbára tette a versenyzőket, hiszen csak egy versenyző volt képes mindkét feladatot teljesen elkészíteni. A verseny kiértékelése alapján Bencze Richárd 7. és Petrovics Ferenc 11. helyezést ért el.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak.

 

Keress minket itt is!

Csatlakozz a közösséghet!

Az ikonokra kattintva elérsz minket közösségi oldalainkon is.

Kapcsolat

Cím: 7622 Pécs, Batthyány utca 1-3.

Telefon: 72/513-680
Fax: 72/513-681
E-mail: titkarsag@pollack.hu

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.