Kedves Diákok! Szeretettel köszöntjük Önöket iskolánkban. A...
    A 2018/2019-es tanévben 75 éves a Pollack!...
Elkészült a Pollack lipdub videó...

2018. HATÁRTALAN ALKOTÁSOK (HAT-18-02-0069)

Lezárult a Határtalanul! program megvalósítása.

Célunk az eddigi évek gyakorlatának megfelelően szakmai, kulturális és turisztikai programok megvalósítása az új lehetőségek figyelembevételével és közös alkotás létrehozása mindkét országban a magyarságtudat erősítésére. Az egyre nehezebb helyzetbe kerülő marosvásárhelyi szakképző intézmény tanárainak és diákjainak segítése szakmai könyvekkel, szakmai bemutatókkal és élménygazdag programokkal.

Iskolánk eddig minden évben sort kerített a marosvásárhelyi Constantin Brancusi Szakképző Líceum meglátogatására, de nagy örömünkre idén ismét pályázati forrásból valósulhat meg az utazás 50 diák részvételével.

Programok:
2019. április 7-12. között érkeztek iskolánkba az erdélyi diákok. A korábbi közös alkotások megtekintése mellett közös kulturális programot állítottunk össze, közös gyakorlati órán vettünk részt, barangoltunk Siklóson, megtekintettük Pécs nevezetességeit, építészeti látnivalóit és közös gyárlátogatáson is részt vettünk.

2019. május 19-24. között mi utaztunk Marosvásárhelyre, ahol a közös alkotás mellett meglátogattuk Erdély szép vidékeit. Kirándulásunkat Kőrispatakon kezdtük, ahol a közösségi terek felújítását segítettük, így jelképezve az erdélyiek és az anyagországbeli magyarok közti összetartást, együttműködést. Kirándultunk Szovátára, Korondra, Tordára, a Szent Anna-tóhoz, megnéztük Marosvásárhely építészeti emlékeit, bejártuk az iskolában meglévő korábbi közös alkotásokat és közös kulturális programon is részt vettünk.

A program megvalósítására az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt HATÁRTALANUL! program Együttműködés középiskolák között pályázati kiírás keretében került sor. A HAT-18-02-0069 számú Határtalan alkotások című programunk 2.991.000 forint támogatás nyert.

A program facebook oldala

Keress minket itt is!

Csatlakozz a közösséghet!

Az ikonokra kattintva elérsz minket közösségi oldalainkon is.

Kapcsolat

Cím: 7622 Pécs, Batthyány utca 1-3.

Telefon: 72/513-680
Fax: 72/513-681
E-mail: titkarsag@pollack.hu

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.